2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Apatinių funkcionalumas. Kaip naudojami apatiniai?

Apatiniai dėvimi dėl įvairių priežasčių, tokių kaip viršutinių drabužių apsauga nuo, prakaito, spermos, menstruacijų kraujo, šlapimo, išmatų ar kitų išskyrų. Liemenėlė moterų krūtinei suteikia formą ir jas prilaiko, panašią funkciją atlieka ir vyriškos kelnaitės genitalijoms. Korsetai yra dažniausiai naudojami moters formų pakoregavimui suveržiant liemenį. Sportuojantiems vyrams apatiniai ar tiksliau šortukai ir  jokestrap’sai atlieka vyrų genitalijų apsauginę funkciją. Sportuojančioms moterims rekomenduotina dėvėti speciales sportines liemenėles, kurios tvirčiau laiko krutinę nei įprasta liemenėlė, yra konfortiškesnės ir apsisaugo nuo krutinės raiščių patempimų esant dideliems krūviams, pavyzdžiui bėgiojant.
Gyvenantiems šaltame klimate, apatiniai drabužiai gali suteikti papildomą sluoksnį, kuris sulaiko kūno šilumą, dar kitaip vadinami termo apatiniais. Apatiniai taip pat gali apibrėžti naudotojo kuklumą, kai kurios moterys dėvi tik permatomus, neriniuotus apatinius. Apatinis trikotažas taip pat gali būti dėvimas erotiniu pagrindu, siekiant sujaudinti ar sugundyti aistros objektą. Erotinio pobūdžio apatiniai gali būti labai įvairūs, nuo valgomų iki kelnaičių su skeltuku, užtrauktukais ir t.t.
Dalis apatinių drabužių gali būti nešiojami kaip viršutiniai drabužiai, tokie kaip marškinėliai. Svarbu, kad pasiuvimas ir medžiaga bei formos atrodytu universaliai. Reikia nepamiršti visuomenės normų, etiketo ir net valstybės įstatymu (priklausomai nuo gyvenamos šalies). Patogūs ir laisvi apatiniai drabužiai dėvimi miegant, dar kitaip vadinami naktiniais ir pižama, labai svarbu, kad medžiaga nedirgintu odos ir jaustumėtės jaukiai.
Daugiau apie apatinį trikotažą

2 komentarai:

  1. Aš irgi manau, kad ne tik seksualūs apatiniai yra reikalingi. Mėgstu kai šiltas apatinis trikotazas vyrams papildo mano garderobą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai dailu gražūs seksualūs apatiniai.. dar jei kokie įdomesni būna, su raištukais, kabliukais, pvz korsetai moterims tai man iš vis kažkas toookio

    AtsakytiPanaikinti