2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Apatinių drabužių terminai


Yra keletas kitų apatinio trikotažo terminų, pavadinimų. Lietuvoje dažniausia galime išgirsti -, apatiniai, apatiniai drabužiai, apatinukai, trikotažas, triusikai/trauzai (nevartotini ), Jungtinėse karalystėse apatiniai dažnai vadinami mažaisiais „smals“, dėl to kad anksčiau apatiniai buvo vadinami mažaisiais drabužiais „smallclothes“. Jungtinėse Amerikos valstijose apatiniai gali būti vadinami delikačiaisiais, dėl taip vadinamo skalbimo mašinos programos skirtos skalbti apatinius.
Moteriški  apatiniai drabužiai bendrai vadinami apatiniu trikotažu „ligerie“. Kitaip gali būti vadinami intymiais drabužiais ar intymiaisias tačiau Lietuvoje tai nėra populiaru.

Moterų apatinį trikotažą dažnai sudaro komplektai iš liemenėlės dar kitaip liemenuko ir kelnaičių, stringų ar šortukų tipo. Liemenėlė ar liemenukas, kaip viršutinė dalis skirti prilaikyti moters ar merginos krūtinę, o apatinė dalis – kelnaitės skirti pridengti genitalijas ir sėdmenis.
Vyrai nedėvintys apatinių Amerikoje  vadinami „freeballing“ , o moterys „freebuffing“, bendrai abi lytis nenešiojančios apatinių vadinamos „commando“.

Daugiau apie apatinį trikotažą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą